Glukagon – lek jest dość kosztowne. Niemniej jednak, osoby, które są podatne na poważne ataki hipoglikemii, musi go kupić.

Ważne jest, aby wiedzieć, nie tylko objawów hipoglikemii, ale również jego przyczyny.Hipoglikemia może być, na przykład, jeśli wpiszesz zwykłą dawkę insuliny, a jeść tyle (mam na myśli bardzo mało jedzenia lub niskokalorycznej żywności). Jeśli jednak przez wprowadzenie insuliny, zrobić „zapominają” jeść, będzie rozwijać hipoglikemii jest obowiązkowe.

Używania alkoholu, między innymi, również może powodować niebezpieczne obniżenie poziomu cukru we krwi. I to jest charakterystyczne, że w takich przypadkach hipoglikemii nie występują cukrzyca natychmiast, ale dopiero po 12-14 godzin po spożyciu alkoholu. Fakt, że bloki alkohol biologicznie aktywne substancje, które niszczą insulinę, a życie insuliny w organizmie jest przedłużony.

Okazuje się, że mężczyzna wszedł do „podwójnej” dawce. Oczywiście, w celu uniknięcia hipoglikemii jest najlepsze nigdy nie pić wina lub wódki. Ale jeśli z jakiegoś powodu nie można zaprzeczyć sobie to, nie zapomnij, aby jeść dużo węglowodanów. Przerwanie diety, świadomie „podnieść” poziom cukru we krwi. Ale zło, aby wybrać mniejsze: hipoglikemii, niszczy komórki mózgowe, bardziej niebezpieczne.

Jak tylko poruszył temat alkoholu w cukrzyca, należy zapytać, co bezpieczna dawka alkoholu w tej chorobie? Rzeczywiście, w dniach uroczystości rodzinne, rocznice lub Nowego Roku, a czasem chciałbym wszystkich podnieść kieliszek szampana i chcesz celebransa, jak również każdego innego dobrego zdrowia i długich szczęśliwych lat życia. Wszystko to jest znane i zrozumiałe.

Szczególnie, że nie za często w naszym życiu dojść do prawdziwej radości. Tak więc, jeśli pacjent średniej wagi i normalnego rozwoju fizycznego na wieczór galowy odbędzie 50-100 gramów sycery cukrzyca , że szczególnie nie boli. Jednak nie rozumiem, co zostało powiedziane jako rozwiązanie do codziennego użytku alkoholu w umiarkowanych dawkach. Alkoholu – tylko w wyjątkowych przypadkach.